Leopold talar ut...

Idag har det hänt tråkigheter här hemma hos oss. Matte är så ledsen så ledsen så jag gör mitt bästa för att trösta henne. Ligger till och med STILL i sängen brevid henne när hon vilar - hör på den ni!

Min bästis (eller i alla fall enligt mig) fick somna in idag och både matte och jag har suttit och saknat henne hela dagen sen vi kom hem från Strömsholm. Jag följde såklart med upp för att vakta matte - jag blev ju orolig för henne... Men jag fick inte följa med in så när allt var klart så mötte jag upp henne med pussar och kel ute på parkeringen. Man måste ju göra sin plikt som valp menar jag. Men vi kommer sakna Peia så mycket.... Vem ska jag nu springa runt och "fjanta mig för" som matte säger?

Matte påstår att hon blir på bättre humör av att blogga åt mig så hon får väl göra det då (även om jag såklart vet bäst...). Får berätta om lite trevliga saker istället då för att göra en tråkig dag bättre....

Vet ni? Igår fyllde jag faktiskt hela 6 månader! =D
Matte påstår att tiden har gått jättefort men jag förstår då inte alls vad hon pratar om.
Jag minns minsann fortfarande hur man gnager på sladdar ;).
Gnager på saker gör jag verkligen, vilket matte inte uppskattar. Hon säger att "hon förstår" eftersom jag ska tappa tänder - men vaddå, jag måste ju ha något att göra när hon pluggar, eller hur? Och alla ben och bitringar och leksaker är ju bara SÅ tråååååkiga! Sen har hon mage att påstå att jag är FJANTIG också?!?!? Vaddå - bara för att jag inte gillar klapprande hästben, påsar som blåser förbi, rullande resväskor, cyklar, bussar, stora män, nycklar, flygande kastanjer.... Okej då hon kanske har en poäng trots allt.... Hmpf! Men något jag faktiskt GILLAR är när matte sparkar kastanjer ute på gården. Då springer jag runt och vallar ihop dem i små fina högar och lyfter kastanjer från ena högen till den andra. Matte säger att hon tror jag skulle bli en bra vallhund. Men vem sjutton vill springa mellan massa fårben??? Usch! Nej tacka vet jag dalmatinerben - dvs Zeus ;D.

Matte och jag hade en allvarlig diskussion tidigare ikväll. Eller åtminstonde tyckte matte att den var allvarlig...
Innan matte skaffade mig så har hon uppenbarligen haft en hel massvis med katter genom åren. Och bara för att jag finns så har hon inte för avsikt att sluta med katter sa hon. Och här trodde man att man var speciell... :O Nejvars jag vet att matte ÄLSKAR mig =D. Och i ärlighetens namn så skulle det inte skada med en lekkamrat.
Matte sa att hon funderade på att någon gång agera jourhem - dvs låta en katt som inte har någonstans att ta vägen bo hos oss tills den hittar ett nytt hem. Knäppa matte, hon inser ju inte att en eller två katter säkert kommer bli kvar någon dag. Det enda hon oroade sig för sa hon var att - tänk om hon skulle få hem kisseungar - hur skulle jag bete mig då? Hon påstår att eftersom jag gillar luddiga o kramgoa kramdjur så skulle hon vara orolig för kattungarna. Men vad då? Ge mig liiite kredit va! Till och med en klumpeduns som jag fattar väl att man inte ska leka med så små saker. Jag aktar mig ju till och med för de där banditmössen! Och här talar vi om banditer med KLOR!! Usch och fy, nej hon behöver då inte oroa sig. Men vi får se framöver helt enkelt =).

Nähä nu säger matte att hon vill gå o lägga sig.... Hoppsansa - en puss på nosen fick jag som tack för mitt vackra inlägg. Nu hoppas vi bara på lite godis också ;).

Sov så gott allihop!
/Leopold <3


Jag tycker faktiskt om matte även om hon är lite knäpp ibland... ;) <3
Det är sånt man får stå ut med som "vis" hund! (Nu började matte skratta i bakgrunden...)

!Tú eres loco!



Han är för söt min lilla Leopold...
Han har sådana fasoner för sig ibland. När han jagar katten och sen ser helt förnärmad ut när hon vänder sig om och klappar till honom. "Vaddå?? Får jag inte bita i svansen??". Eller när han får för sig att plocka några av mattes strumpor ur garderoben och sen riva ner täcket ur sängen. Då sitter han där när matte kommer hem i ett virrvarr av tyger och färger och man ser hur hela hunden utstrålar ett "Ops..." :P.
Idag har han faktiskt skött sig relativt bra. Jag var ute med honom och Zeus (min daghund) i hundparken där de levde o sprang för glatta livet. Roligt hade de i alla fall. Och gårdagarnas incidenter var som bortblåsta. Lägger in några bilder på honom och Zeus från ett annat tillfälle i hundparken. Förresten - jag FÖRSTÅR INTE vad det är som är så j*vla roligt med lera. Varenda gång vi kommer hem så har jag en hund i diverse bruna nyanser som behöver ställas i duschen. För att inte tala om Zeus som är mestadels vit. Jag tycker synd om Jenny ibland alltså... :P. Jisses... nu står både hunden och katten och viftar på svansen - av helt olika anledningar dock :P. Han förstår nog inte riktigt att hon är katt ich han är hund ibland. Han gör sådana där valpiga utfall ibland men Peia bara ignorerar honom. Han är för go min lille grabb... =)

Jag har haft Spanska idag också. Läraren frågade något om hur man sa att man gick på bio på spanska. Jag var så trött o helt snurrig i huvudet. Min bänkgranne viskade ngt som slutade på "oy" till mig varpå jag svarade "Hoy"? Nej det var det ju inte... "Voy" skulle det vara. Alla dessa oy. Voy, hoy, soy, estoy osv... Nog för att jag gillar spanska men hur tänkte de när språket utformades egentligen? "Jo vi byter en konstonant så betyder det ngt helt annat... Bara för att göra det lite svårare liksom..." Nejvars.
Vi skrattade också åt två olika sätta tt säga att man är galen på. Vår lärare förvarnade oss för att säga "Tú eres loco" för det betyder mer eller mindre "Du är en idiot". Det är vad jag ska säga till nästa hundägare som komemr in i hundgården med en agressiv hund - "Tú eres loco!" :P

Dagens inlägg blir inte så långt. Ska upp tidigt imorrn och gå till smärtpsykologen. Tydligen så är det bra att veta hur man ska hantera sin smärta ibland. Och det är ju förvisso sant. Då slipper andra bli lidande pga det och dessutom kanske jag lyckas vara lite mer happy än jag är för tillfället när smärtan slår till :P. Det vore skönt =). Nåja... Nu ska Polden och jag ut en sväng tror jag. Sen ska jag researcha lite för ett engelskaprojekt, men sen får det vara lugn och ro i huset. Man måste ju ha lite slapptid ibland också ;)
Bye bye!


"Hundgården lockar fram det bästa i Leopold"

"Nejnej min hund är inte alls galen"

"Jag ska ta dig din jäkel..."


"Men tro det eller ej - de KAN faktiskt vara lydiga ibland. Ibland är nyckelordet... ;) "


"Lika barn leka bäst - båda är lika pinntokiga..."

"Min lille muntergök är bra på att förgylla min vardag <3"

Hero Of The Day

Jag har oficiellt blivit besatt av tv-serien "Heroes" till både min flickväns och Miss Butterfly's förtjusning. :P
Egentligen är det ju en sån där serie som verkligen "makes no sence" - men ändå kan jag inte sluta titta. Det är som flickvännens relation till "Lost" - lite "love and hate-relationship" liksom....

Igår var jag nere med Ms Butterfly på Pitch Black - inget party faktiskt, jag stod bara med henne i garderoben när hon jobbade för att hålla henne lite sällskap. Stackarn hade jobbat 12 timmar i sträck när vi äntligen blev klara framåt 3 på natten till idag. Och idag jobbade hon visst 12-18 också. Jag upprepar det jag sa igår - det är inte riktigt humant. Men hon får ju betalt i alla fall. Träffade på lite gamla klasskamrater. Jag vet att folk förändras utseendemässigt genom åren och det var ju ett bra tag sen jag såg dessa människor. De känner inte igen mig, hehe. Men jag känner igen dem. Det gör att fruktansvärt komiska situationer uppstår. Som när en gammal klasskamrat kommer fram o hälsar på Miss Butterfly men inte har en aning om vem hon som står brevid henne är. Jag försökte bestämma mig för om det var en bra eller dålig sak. Tror nog att det är ganska bra faktiskt. Alla människor man känt i sitt liv vill man inte nödvändigtvis fortsätta känna även om de är trevliga. Det skulle nog bara bli för konstigt, haha =). Och i ärlighetens namn så känns det bara lustigt att känna samma människor nu som när man var liten. Jag vet en hel del gamla bekanta som fortfarande hänger i samma bekantskapskrets - och vad är det för roligt med det egentligen? =). Så nu är jag slut efter dagen - känner mig lite som en "Hero" faktiskt som orkade vara kvar så länge. men vi hade roligt. Nästa gång tar jag dock med en kortlek! :P

Jo farsan och jag tittade på matchen SWE-Denmark igår. Skräp är det enda jag har att säga. Men det var en mysig pappa-dotterkväll med god mat o snacks =). Även om Leopold tyckte att vi endast skulle agera bollkastare hela kvällen... :P

Den här veckan hoppas jag på att jag inte kommer ha så mycket att göra - vilket troligtvis är fallet. Ska bli skönt - otroligt skönt! Längtar efter my wonderful girlfriend som kommer hit igen på Tisdag. Men mest av allt längtar tills jag har höstlov och kan åka ut till henne på landet och bara ha det mysigt några dagar. Då är jag lycklig =).

Satt och funderade på vad jag vill göra i vår... Jag känner egentligen inte alls för att plugga. Men kanske tar jag en minikurs på universitetet i hundens beteendebiologi i alla fall. Vi får väl se =). Annars hoppas jag verkligen att jag kan hitta ett descent jobb som jag kan tjäna lite på men som inte tar upp hela min vardag. Jag har ju lille Polden och Peia att ta hand om också ;). Funderar på att lära mig lite mer teckenspråk också, det är faktiskt riktigt roligt =).

Just det jag är ju dagmatte åt en "liten dalmatiner" vid namn Zeus nu också så Polden har en lekkamrat. Snacka om två lyckliga hundar när jag tar med dem till hundparken vid Cloettacenter. Finns mycket vackra kort på en flygande Zeus och en Leopold med vampyrtänder... Men de får ni se en annan dag. Nu ska jag sätta mgi en stund till med Spanska-boken ;).

Kram på er! ;)


RSS 2.0