Day 1 in Camden Town, London

Dag ett här i London och jag känner redan hur det spritter i kroppen! Det är en sån där känsla jag får varje gång jag åker hit. Lite som när man får vårkänslor kanske är bästa sättet att beskriva det på. London är verkligen en speciell stad. De säger att New York är staden som aldrig sover, men London är precis likadant. Man skulle kunna gå ut närsom på dygnet och det är alltid folk ute. Det är något särskilt med det engelska folkets attityd gentemot svenskars också. Vi svenskar sägs vara så artiga och trevliga hela tiden men inte på långa vägar lika artiga som engelsmännen. Det är "excuse me" och "please" före och efter varje mening. "May I have a magazine please?" or "24,50 please", till och med frågor så som "A magazine, please?" från försäljare på gatan. Det är mycket darling och madame going on också, något som vi heller aldrig använder i Sverige.

Igår var jag ute med Poppleton Jr, Pauliina och Rebecca. Vi gick ner till Three Kings, kvarterskrogen och tog en öl och snackade bara. Det var riktigt mysigt och det var oerhört trevligt sällskap.

Idag drog jag till Camden Town, en liten stadsdel här i London. För er som inte har varit där tidigare kan jag tala om att det är som att komma till paradiset för en shopping-tokig människa. Man skulle nog kunna säga att det är lite som en London-variant av Ullared, haha. Fast med en alternativ touch. Det finns verkligen alla möjliga sorters stilar där. Punk, rock, babydoll, korsetter, neonfärgat, hampa, lack, läder, sjömans-stuket, 50-tal - you name it! Och det mest spännande är att folk som bor där eller som vistas där verkligen har alla dessa olika stilar. Jag tycker det är ganska roligt, man kan liksom aldrig känna sig udda eller utanför där. För alla är just udda och utanför - eller egentligen är det ju att vara udda och utanför som är det normala i Camden. Kom i alla fall därifrån med 2 klänningar. Och ja jag vet Miss London - why are you not surprised? ;). Tog också en kopp kaffe på Café Nero i Camden. Det har visst blivit mitt stamställe där. Nåja, jag är mycket nöjd med dagen so far - och vet ni? Det är så soligt att man kan gå i linne! =)

Camden Town är alltid full av liv och färger...

Det var meningen att jag skulle fika med Louise i Covent Garden idag men nu hade hon en massa skolarbete så det blev inte så. Istället sitter jag här och skriver till er som känner för att läsa. Men jag ska nog hitta på ngt såsmåningom. Nu känner jag bara att mina fötter måste vila en stund efter allt springande upp och ner för trapporna i tunnelbanan och gångmarscherna i Camden.

Ikväll ska jag och resterande i familjen Poppleton & co. ut och äta ngt gott
Jag hör av mig senare ikväll!

Adieu ppl ;) xxx


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0